gör skillnad för ett barn

Nyheter

Utbildning

Evenemang

Grundutbildning – “Ett hem att växa i”
Digital utbildning - Ett hem att växa i

“Ett hem att växa i” är en obligatorisk grundutbildning för jour- och familjehem. Utbildningen och kursmaterialet är framtaget av Socialstyrelsen och bygger på barnkonventionen, aktuell lagstiftning, forskning samt erfarenheter från socialtjänst och familjehem.

Utbildningen “Ett hem att växa i” planeras att hållas under tre olika omgångar under 2022, alla med olika upplägg. Den första med start i februari (se mer info nedan).

*Med reservation för ändringar gällande pandemirestriktioner.

Hur går det till?

“Ett hem att växa i” är en grundutbildning för dig som är jour- eller familjehem och är både teoretisk och praktisk och syftar till att ge ökad insikt och förmåga att hantera olika utmaningar inom uppdraget. Du får även chans att möta andra i samma situation och får möjlighet att utbyta funderingar och erfarenheter. I utbildningen får du också möjlighet att leva dig in i vad uppdraget innebär, så att du ska kunna ta ställning till vad som passar just dig och din familj.

Utbildningen är indelad i åtta kapitel/teman. Teoretiska kunskaper varvas med exempel från verkliga livet och diskussionsfrågor, och med konkreta råd och tips om hur du kan tänka och handla.

Du kommer att få närmare information från din utbildningsledare om hur programmet för just din utbildning ser ut.

Vi träffas antingen fysiskt eller digitalt via Microsoft Teams och är man två vuxna i familjen så ser vi att båda går utbildningen om det är möjligt.

OBS! Erbjudande om grund- och fortbildning gäller endast jour- och familjehem organiserade av GFO.

Socialstyrelsens godkännande

Med anledning av den pågående pandemin finns det möjlighet att genomföra grundutbildningen ”Ett hem att växa i” digitalt format fortsatt under år 2021 samt under år 2022.

Vi har utvärderats och godkänts av Socialstyrelsen att genomföra utbildningen digitalt och här kan du läsa mer om deras beslut.

 

Omgång 3

UPPLÄGG: Fyra torsdagar med två veckors uppehåll innan 3e träffen. Start i september.

DATUM: 15/9, 22/9, 13/10 och 20/10

TID:  9-16, lunch 12-13 (vi bjuder på lunch och fika)

PLATS: Björkudden

MAXANTAL: 18

Anmälan

Sista anmälningsdag har passerat.

*Gäller endast jour- och familjehem organiserade av GFO.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Anke Zart
070-244 04 65
anke.zart[@]kfvn.se

Share This