Stöd & Kunskap

Utbildning

Aktuellt

Ett hem att växa i – nätverksfamiljehem
Digital utbildning - Ett hem att växa i

“Ett hem att växa i” är en obligatorisk grundutbildning som vi håller i för nätverksfamiljehem med släktingplacering inom GFO.

Utbildningen och kursmaterialet är framtaget av Socialstyrelsen och bygger på barnkonventionen, aktuell lagstiftning, forskning samt erfarenheter från socialtjänst och familjehem.

Utbildningen “Ett hem att växa i” för nätverksfamiljehem med släktingplacering kommer gå av stapeln den 15 januari 2024.

Hur går det till?

“Ett hem att växa i” är en grundutbildning för dig som är jour- eller familjehem och är både teoretisk och praktisk och syftar till att ge ökad insikt och förmåga att hantera olika utmaningar inom uppdraget. Du får även chans att möta andra i samma situation och får möjlighet att utbyta funderingar och erfarenheter. I utbildningen får du också möjlighet att leva dig in i vad uppdraget innebär, så att du ska kunna ta ställning till vad som passar just dig och din familj.

Utbildningen är indelad i åtta kapitel/teman. Teoretiska kunskaper varvas med exempel från verkliga livet och diskussionsfrågor, och med konkreta råd och tips om hur du kan tänka och handla.

Du kommer att få närmare information från din utbildningsledare om hur programmet för just din utbildning ser ut.

Vi träffas digitalt via Microsoft Teams och är man två vuxna i familjen så ser vi att båda går utbildningen om det är möjligt.

OBS! Erbjudande om grund- och fortbildning gäller endast jour- och familjehem organiserade av GFO.

Socialstyrelsens godkännande

Med anledning av Covid-19 finns det möjlighet att genomföra grundutbildningen ”Ett hem att växa i” i digitalt samt hybridformat fortsatt under år 2023 och framåt.

Vi har utvärderats och godkänts av Socialstyrelsen att genomföra utbildningen digitalt och här kan du läsa mer om deras beslut.

 

Omgång med start i januari 2024.

Upplägg: Åtta tillfällen som sker digitalt med start i januari 2024

Datum: 15/1, 22/1, 29/1, 5/2, 12/2, 19/2, 26/2 och 11/3

Tid: 14.00-16.00

Plats: Microsoft Teams

Maxantal: 12

Anmälan:
Sista anmälningsdag 29/12.

Kontakt

Vid frågor, vänligen kontakta:

Mia Filipsson

070-300 13 06

mia.filipsson[@]kfvn.se

Anna-Karin Kulinder

070-205 92 28

anna-karin.kulinder[@]kfvn.se

Share This