gör skillnad för ett barn

Nyheter

Utbildning

Aktuellt

Traumamedveten omsorg (TMO)
GFOs grundutbildning inom Traumamedveten omsorg

”Traumamedveten omsorg” är en fortbildning som ger vägledning i hur viktiga vuxna kan förstå och bemöta barn och unga som har utsatts för allvarliga och traumatiska händelser.

Traumamedveten omsorg eller TMO är ett förhållningssätt hos dig som vuxen som du kan använda dig av för att hjälpa det barn som varit med om trauma att läka och återhämta sig. Grunden för ett traumamedvetet förhållningssätt utgår ifrån att man har en förståelse för vad trauma innebär och hur det påverkar barnet.

Förhållningssättet består av 3 olika delar: 

  • Trygghet
  • Relation
  • Coping

Delar av innehållet

GFOs fortbildning i TMO ger en grundläggande förståelse vad trauma är och hur det kan påverka ett barns hjärna, hälsa och utveckling. Vi fokuserar på de “symptom” barn kan visa på att de varit med om trauma, dvs. vilka beteendemässiga och emotionella svårigheter som barn och unga som utsatts för trauma kan få. Samt hur du som viktig vuxen kan hjälpa barnet läka och utvecklas.

Teori varvas med gemensamma reflektioner och gruppdiskussioner.

Hur går det till?

Fortbildningen sker digitalt via Microsoft Teams och vänder sig till dig som är familjehem inom GFO och har gått grundutbildningen “Ett hem att växa i”.

Information

DATUM: 

TID: 

PLATS: 

 

Anmälan

Just nu går det inte att anmäla sig till fortbildningen.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Anke Zart
070-244 04 65
anke.zart[@]kfvn.se

Share This