Traumamedveten omsorg (TMO)
GFOs fortbildning inom Traumamedveten omsorg

GFOs fortbildning i Traumamedveten omsorg (TMO), ger “viktiga vuxna” en grundläggande kunskap om trauma och hur de kan förstå och bemöta utsatta barns och ungas behov.

Traumamedveten omsorg eller TMO är ett förhållningssätt hos dig som vuxen som du kan använda dig av för att hjälpa det barn som varit med om trauma att läka och återhämta sig. Grunden för ett traumamedvetet förhållningssätt utgår ifrån att man har en förståelse för vad trauma innebär och hur det påverkar barnet.

Förhållningssättet består av 3 olika delar: 

  • Trygghet
  • Relation 
  • Coping

Delar av innehållet

GFOs fortbildning i TMO ger en grundläggande förståelse vad trauma är och hur det kan påverka ett barns hjärna, hälsa och utveckling. Vi fokuserar på de “symptom” barn kan visa på att de varit med om trauma, dvs. vilka beteendemässiga och emotionella svårigheter som barn och unga som utsatts för trauma kan få. Samt hur du som viktig vuxen kan hjälpa barnet läka och utvecklas.

Teori varvas med gemensamma reflektioner och gruppdiskussioner.

Hur går det till?

Fortbildningen sker digitalt via Microsoft Teams och vänder sig till dig som är familjehem eller jourhem inom GFO och har gått grundutbildningen “Ett hem att växa i”.

Omgång 2.

Upplägg: En digital fortbildning 

Datum: 9/9

Tid: 19.00-21.00

Plats: Microsoft Teams

Maxantal: 25

Anmälan:
Sista anmälningsdag 8/9

Kontakt

Vid frågor, vänligen kontakta:

Louise Zetterlund

070-360 08 25

louise.zetterlund[@]kfvn.se

Artiklar

Utbildning

Evenemang

Tips & Länkar

Bli familjehem idag och bidra till ett av samhällets viktigaste uppdrag!

Härnösand

Kramfors

Sollefteå

Timrå

Ånge

Örnsköldsvik

Via knapparna kan du anmäla intresse för att bli familjehem eller jourhem i din kommun via GFO. Information som du skickar via e-tjänsten på familjehemsverige.se kan bara läsas av personal inom GFO. All information är krypterad. Det betyder att den är oläslig för obehöriga.

Share This